بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد
سرخط خبرها

امگا ۳ از محبوب‌ترین مکمل‌های سلامتی | مصرف این مکمل مفید به کاهش وزن کمک می‌کند

  • کد خبر: ۲۴۳۲۷۰
  • ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۹
امگا ۳ از محبوب‌ترین مکمل‌های سلامتی | مصرف این مکمل مفید به کاهش وزن کمک می‌کند
روغن ماهی حاوی اسید‌های چرب امگا ۳ یکی از محبوب‌ترین مکمل‌های سلامتی است، اما ممکن است ندانید که آنها برای چه چیزی خوب هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، میزان متابولیسم شما اساساً نشان دهنده تعداد کالری‌هایی است که در روز می‌سوزانید؛ این بدان معناست که هر چه میزان متابولیسم شما بیشتر باشد، کالری بیشتری می‌سوزانید و وزن بیشتری از دست می‌دهید. در دو مطالعه بر روی زنان مسن و بزرگسالان سالم که هر روز ۳ گرم روغن ماهی به مدت ۱۲ هفته مصرف کردند، میزان متابولیسم به ترتیب ۱۴% و ۵.۳% افزایش یافت.

اسید‌های چرب دو نوع اصلی هستند:

اشباع

غیر اشباع

تمام اسید‌های چرب معمولاً از زنجیره‌های طولانی اتم‌های هیدروژن و کربن ساخته می‌شوند. وقتی اتم‌های هیدروژن تمام نقاط خالی کنار اتم‌های کربن یک مولکول معین را اشغال کنند، اسید‌های چرب اشباع نامیده می‌شوند. برعکس، اسید‌های چرب غیراشباع ممکن است به جای اتم‌های هیدروژن حاوی پیوند‌های دوگانه باشند.

امگا ۳ یکی از رایج‌ترین انواع اسید‌های چرب غیراشباع چندگانه است. "۳" در امگا ۳ به سادگی نشان می‌دهد که کدام اتم کربن به جای اتم هیدروژن دارای پیوند دوگانه است.

اسید‌های چرب امگا ۳ نقش مهمی در ساختار و عملکرد طبیعی بدن شما دارد. آنها همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند و می‌توانند علائم بیماری‌های التهابی طولانی مدت مانند آرتریت را سرکوب کنند.

امگا ۳ می‌تواند از شما در برابر بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی کشنده محافظت کند. آنها همچنین برای مبارزه با شرایط روانی مانند اختلال دوقطبی، افسردگی و اسکیزوفرنی مفید هستند.

دو نوع اصلی اسید‌های چرب امگا ۳ عبارتند از:

اسید‌های چرب ضروری:

بدن شما قادر است تمام اسید‌های چرب مورد نیاز خود را به جز اسید لینولئیک (یک اسید چرب امگا ۶) و اسید آلفا لینولنیک (ALA، یک اسید چرب امگا ۳) تولید کند. شما می‌توانید این دو اسید چرب را فقط از مواد غذایی که می‌خورید یا مکمل‌ها دریافت کنید از این رو به آنها اسید‌های چرب ضروری می‌گویند.

این اسید‌های چرب برای رشد طبیعی و ترمیم بدن شما و همچنین برای تولید سایر اسید‌های چرب بسیار مهم هستند.

اسید‌های چرب اشباع نشده با زنجیره بلند:

بدن شما می‌تواند اسید چرب ضروری ALA را به دو اسید چرب امگا ۳ مختلف تبدیل کند: اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA). این فرآیند تبدیل توسط آنزیم‌هایی انجام می‌شود که در مقادیر محدودی در بدن شما وجود دارند و باید در بسیاری از فرآیند‌ها شرکت کنند.

به همین دلیل است که ممکن است تعداد کافی آنزیم برای کمک به ALA در تبدیل وجود نداشته باشد. طبق تحقیقات، تنها ۲ تا ۱۰ درصد از ALA مصرفی شما به DHA و EPA تبدیل می‌شود. بنابراین، اکثر متخصصان مصرف حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی گرم DHA و EPA در روز را توصیه می‌کنند.

این اسید‌های چرب برای عملکرد طبیعی مغز و چشم و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند افسردگی و التهاب مهم هستند.

شما می‌توانید DHA و EPA را با خوردن ماهی‌های چرب یا از طریق مکمل‌های روغن ماهی دریافت کنید.

ممکن است مصرف چربی‌های پرکالری غیر منطقی به نظر برسد، اما روغن امگا ۳ اثرات بالقوه مفیدی بر اشتها و متابولیسم دارد. این شامل:

۱. کاهش گرسنگی

روغن ماهی ممکن است برای کاهش اشتها در بین افرادی که رژیم کاهش وزن دارند مفید باشد.

در یک مطالعه بر روی افراد سالم در رژیم کاهش وزن، افرادی که بیش از ۱.۳ گرم روغن ماهی در روز مصرف می‌کردند، در مقایسه با افرادی که کمتر از ۰.۳ گرم روغن ماهی در روز مصرف می‌کردند، تا ۲ ساعت پس از خوردن غذا احساس سیری می‌کردند.

اما این اثرات استاندارد نیستند و ممکن است بر اساس رژیم غذایی و وضعیت سلامتی شما متفاوت باشد. روغن ماهی امگا ۳ باعث افزایش سطح هورمون سیری در افراد چاق شد، اما سطح این هورمون را در افراد غیر چاق کاهش داد.

۲. بهبود متابولیسم

میزان متابولیسم شما اساساً نشان دهنده تعداد کالری‌هایی است که در روز می‌سوزانید؛ این بدان معناست که هر چه میزان متابولیسم شما بیشتر باشد، کالری بیشتری می‌سوزانید و وزن بیشتری از دست می‌دهید.

در دو مطالعه بر روی زنان مسن و بزرگسالان سالم که هر روز ۳ گرم روغن ماهی به مدت ۱۲ هفته مصرف کردند، میزان متابولیسم به ترتیب ۱۴% و ۵.۳% افزایش یافت.

این مطالعات همچنین افزایش توده عضلانی را در شرکت کنندگان خود ثبت کردند. از آنجایی که ماهیچه‌ها کالری بیشتری نسبت به چربی می‌سوزانند، این یافته ممکن است افزایش نرخ متابولیسم را در این افراد توضیح دهد.

۳. تقویت اثر ورزش

روغن ماهی ممکن است بتواند مقدار کالری و چربی را که در طول ورزش می‌سوزانید افزایش دهد. این به این دلیل است که مصرف روغن ماهی ممکن است به بدن شما کمک کند تا در طول ورزش به جای استفاده از کربوهیدرات‌ها از چربی‌ها به عنوان منبع سوخت استفاده کند.

در مطالعه‌ای بر روی زنانی که روزانه ۳ گرم روغن ماهی به مدت ۱۲ هفته مصرف کردند، این زنان ۱۰ درصد کالری بیشتری سوزاندند و میزان متابولیسم آنها ۱۴ درصد افزایش یافت. میزان چربی سوزی در زمان استراحت ۱۹ درصد و در حین ورزش ۲۷ درصد افزایش یافت.

بنابراین، مصرف روغن ماهی همراه با ورزش ممکن است در مقایسه با ورزش به تنهایی برای کاهش چربی موثرتر باشد.

۴. افزایش از دست دادن چربی

حتی اگر با روغن ماهی وزن کم نکنید، باز هم ممکن است چربی بدنتان را از دست بدهید؛ این ممکن است به این دلیل باشد که اگر شما نیز عضله سازی می‌کنید (مثلاً از طریق ورزش) حتی در زمانی که در حال از دست دادن چربی هستید، ممکن است به دلیل افزایش توده عضلانی هیچ تغییری در وزن خود مشاهده نکنید.

در مطالعه‌ای روی ۴۴ نفر که روزانه ۴ گرم روغن ماهی مصرف می‌کردند، گروه روغن ماهی نتوانستند وزن کم کنند. اما آنها ۱.۱ پوند (۰.۵ کیلوگرم) چربی بیشتری از دست دادند و ۱.۱ پوند (۰.۵ کیلوگرم) عضله بیشتری نسبت به کسانی که روغن ماهی مصرف نکردند ساختند.

همچنین طبق مطالعات انجام شده، روغن ماهی در کاهش اندازه دور کمر و نسبت دور کمر به باسن کاملاً مؤثر است.

چه مقدار روغن ماهی باید مصرف کنید؟

طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)، مصرف حداکثر ۳ گرم مکمل روغن ماهی امگا ۳ در روز بی خطر در نظر گرفته می‌شود. همچنین سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA) به شما اجازه می‌دهد روزانه تا ۵ گرم مکمل روغن ماهی مصرف کنید.

اما امگا ۳ می‌تواند اثرات منفی داشته باشد. به عنوان مثال، آنها اثرات رقیق کنندگی خون دارند و باید در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی از مصرف آنها اجتناب شود یا کسانی که دارو‌های رقیق کننده خون مصرف می‌کنند.

کودکان خردسال و زنان باردار باید از مصرف مکمل‌های روغن ماهی مانند روغن کبد ماهی کاد که حاوی مقادیر بالایی ویتامین A هستند اجتناب کنند، زیرا می‌توانند در مقادیر زیاد سمی باشند.

هنگام مصرف مکمل‌ها، مراقب مارک‌های تقلبی یا مواد بی‌کیفیت باشید که ممکن است اثرات مضری داشته باشند. مکمل روغن ماهی ایده آل باید حاوی حداقل ۵۰ درصد DHA و EPA باشد (به عنوان مثال، ۵۰۰ میلی گرم DHA و EPA در هر گرم روغن ماهی).

افزودن روغن ماهی به رژیم غذایی معمولی شما نه تنها می‌تواند به شما کمک کند تا نیاز‌های تغذیه‌ای خود را برآورده کنید، بلکه می‌تواند به اهداف بلندمدت کاهش وزن یا کاهش چربی نیز برسید.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->